Takaisin

Viinitorstait

Guston viinitorstait 2021:

 

 

14.1 Klassikot

Ohjattujen maisteluiden sarjan aloittavat italialaiset viinit, jotka ovat tunnettuja ympäri maailmaa. Aloitamme illan kaikkien tuntemalla kuohuvalla ja siirrymme sen jälkeen valkoisten kautta punaisiin.

 

28.1 Vain Italiassa

Kukaan ei tiedä italialaisten rypälelajikkeiden tarkkaa määrää. Virallisesti vahvistettuja lajikkeita on yli 350 ja epävirallisia ainakin 500 lisää. Vain Italiassa illan aikana tutustumme Italian omiin rypälelajikkeisiin, joita ei muualla juurikaan kasvateta.

 

12.2 Harvinaiset rypäleet

Italian omien lajikkeiden luonnollisena jatkeena keskitymme harvinaisiin rypäleisiin. Jotkut viinitalot ovat ottaneet tehtäväkseen pitää hengissä vanhoja lajikkeita, jotka ovat joutuneet siirtymään helpompien ja tuottoisampien lajikkeiden tieltä. Suuri osa maistelluista viineistä on puhtaita lajikeviinejä, mutta illan aikana tutkitaan myös harvinaisten lajikkeiden mahdollisuuksia sekoiteviineissä.

 

26.2 Tammitetut punaiset

Helmikuun viimeisenä viinitorstaina jätetään hyvästit talvikuukausille ja nautitaan tammitettuja punaviinejä ympäri Italiaa. Tämä viinitorstai ei varmasti jätä ketään kylmäksi.

 

Ohjatut maistelut alkavat klo. 18.00

Hinta 40€/hlö

sis. 5 viiniä ja antipastolautasen